Pridružio se: Dec 28, 2004 Poruka: 7727 Mjesto: tamo gdje je milo moje:)
Uneseno: po feb 08, 2010 3:11 pm Naslov:
Evo jedan jako fin recept za divne palacinke.. Palacinke vise nikad nece biti ono sto su nekad bile ako pokusate ovaj recept.
Napravis palacinke po obicnom receptu i zalijes ih s ovim sosom:
75 g margarina istopis u tavi i dodas i 1,5 dl melisa (secera u prahu). dobro izmjesas i dodas sok od jedne narandze i izrendanu koru od pola narandze. mjesas dok se neistopi u fin sirup. (ovaj recepat ide na ca 8 palacinaka)..
pola sosa razliti na tacnu, i zatim poredati savijene palacinke (na trokute) i preliti s sosom.Moze se posluziti s sladoledom i sumskim vocem, a divne su i bez. _________________ Kada se penješ stepenicama, uvijek pozdravljaj one koje usput
srećes, jer ćes ih ponovo vidjeti kada budeš silazio.
Sunci.. Grcka baklava je stvarno predivna bila.. Napravila sam puno, pa se nije jos pojela, ali vjeruj da je rado primljena Hvala na jos jednom dobrom receptu.. meni se cini da ti rece da neznas praviti kolace, al evo izadala si se ipak da znas
Hocem ja ovaj recept...=) Znam odprilike..al hocu isto ovako..hehe
Evo izvoli recept.
Bombice od oraha i cokolade
200 g mljevenih oraha
200 g secera u prahu
1 vailin secer
2 kasike meda
200 g maslaca (ne istopljen na vatri, nego omekasan na sobnoj temperaturi)
200 g cokolade
Sve namirnice sjediniti, praviti u kuglice i uvalajti u orahe ili cokoladne mrvice ili kokosovo brasno, sta vam volja
:njamnjam: jedva cekam da se malo stvrdnu :hihihi:
Ja sam secer smanjila na 150g da mi ne bude preslatko,med nisam stavila a umjesto meda mozes i malo ruma dodati
Ovu smjesu mozete upotrjebiti i kao kremu sa oblatne. _________________
Hocem ja ovaj recept...=) Znam odprilike..al hocu isto ovako..hehe
Evo izvoli recept.
Bombice od oraha i cokolade
200 g mljevenih oraha
200 g secera u prahu
1 vailin secer
2 kasike meda
200 g maslaca (ne istopljen na vatri, nego omekasan na sobnoj temperaturi)
200 g cokolade
Sve namirnice sjediniti, praviti u kuglice i uvalajti u orahe ili cokoladne mrvice ili kokosovo brasno, sta vam volja
:njamnjam: jedva cekam da se malo stvrdnu :hihihi:
Ja sam secer smanjila na 150g da mi ne bude preslatko,med nisam stavila a umjesto meda mozes i malo ruma dodati
Ovu smjesu mozete upotrjebiti i kao kremu sa oblatne.
Sati su u GMT - 4 sata Idi na stranicu Nazad1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Strana 20 od 20
Ne možete dodavati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete mijenjati svoje poruke u ovom forumu Ne možete brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu