Dobro Dosli Irmin.com
      Registruj Se Home  |  Topici  |  Downloads  |  Vaš Account  |  Forum  |  Radio Stanice  |  Pošalji Tekst  |  Objavljeno  

  Glavni Menu
New Page 1 · Set As HomePage
Home

Ne Ljuti Se Covjece
RealInvaders
Flash Igrice
HangMan
Horoskop
Chat

Forums
GuestBook
Privatne Poruke
Preporucite Nas
Mali Oglasi

Pošalji Pricu
Price - Poemi - Ljubav
Dosad Publicirano
Ljubavne Staze
Ljubav & Snovi 
Tamo Gdje Ljubav Pocinje
Placem Bez Suza


Magazini & Novine
Radio & TV links
Bosanske Stranice
Radio Stanice


Vaš Account
Registrujte Se
Zaboravljena Pass

Downloads
WallPapers
Irmin Script v2.0

Top 10
Web Links
Pitanja/Odgovori
Contact Me

Statistike
Lista Clanova

MP3 Shop
Partneri Sitea
  Radio Stanice
RADIO UZIVO

· Radio BH1
· Radio Pingvin
· Radio Pan
· Radio Mir
· Radio Ozone
· Radio Busovaca
· Radio Vogosca
· Radio Dunav
· Radio FM9
· Radio Mars
· Radio 103

· Ostale Radio Stanice


  Ko je Online ?
Login Ovdje:

Nickname:
Password:

Members List Clanstvo:
Zadnji Clan: bihcafe
Svega Clanova: 49566

Trenutno Online:
Gosta: 85
Clanova: 0
Svega: 85


Vi niste registrovani. Mozete se registrovati ako kliknete ovdje

  BiH Stampa/TV
štampa

  Dnevni Avaz
  Oslobodjenje
  BH Dani
  Sabah
  Ljiljan
  Bosankse Novine

Dnevne Vijesti
RTV BiH - Dnevnik
Hayat Dnevnik

Dnevnik BH Radija 1

ZAGRLJAJ PUNOG SRCA - 17

(807 svega rijeci u ovom textu)
(2100 Puta Citano)   Za Printanje
ZAGRLJAJ PUNOG SRCA

ZAGRLJAJ PUNOG SRCA

 

 

Odustao sam od stopanja auta jer se svaki cas pojavljivala vojna policija pa nisam htio rizikovati da me jos vrate u kasarnu . Dosao je napokon i neki stari razdrmani autobus pa sam se ubacio nekako samo sam cekao kada ce naici neko malo vece brdo pa da moramo izaci jos i pogurati ali eto dimio se cadio puhao i ipak se nekako kotrljao. Nije bilo mjesta za sjesti ali ni stajanje mi nije bilo tesko – isao sam kuci.  Presjeo sam opet u onaj stari razdrmani voz sa drvenim klupama sto staje kraj svake bandere , mislim da su ga jos posudili da snime film winetu prvi dio i vratili sa isprikom da im je prespor.

 

Bilo kako bilo ali kad sam se jos uspio ubaciti u normalan voz bilo mi je vec lakse. Sreca ovaj puta nebi toliko pijanaca , bila je tu samo jedna stara baka. Nosila je dvije kokosi na pijacu da proda , a bas mi je bilo zao , unuk joj je imao rodjendan uskoro pa je htjela da mu nesto za rodjendan kupi . imala je jedno osamdeset godina .

Pricala je kako joj je muz skoro umro pa zivi sama , eto taj unuk je jedini obidje ,a djeca su je skroz zaboravila. Nema prihoda skoro nista nego prodaje jaja i ponekad koju kokos pa se nekako prezivi. Kad je izlazila navalila je da uzmem jednu jabuku , kaze sama je ubrala. Imao sam u dzepu jednu zvijezdu petokraku reko ponesi je unuku mozda se obraduje i tek onda cu primiti jabuku. Izasla je placuci kako ce joj se unuk obradovati kad mu zvijezdu da .  mahala mi je dok je voz polako kretao kao da se poznamo oduvjek . u meni se nesto skupilo pa mi je pravo bilo nesto tesko – stotinu ljudi stotinu sudbina.

 

Oko tri sata poslije ponoci voz je dosao u Banja Luku .  Izasao sam na prazan peron , ali punog srca . napokon sam dosao u moj grad .nekako sam se osjetio jacim i sigurnijim , moj san se polako ostvarivao. Gradski autobus je otisao a i neide tako cesto , nema druge nego torbicu na rame pa pjeske 3 kilometra.  Priblizavam se kuci i vidim svjetlo jos gori . srce je poslo brze da udara i tad sam vidio jednu siluetu da proviruje kroz prozor , neko me jos uvijek ceka.

 

Silueta se umiri za momenat i odjednom nestade sa prozora.  Jos uvijek su se zastori ljuljali na prozoru kad se moja Alma pojavila na vratima.  U momentu stade kao da jos nevjeruje ocima , ali samo za trenutak , napravi par koraka naprijed dok joj je kosa leprsala kao da se trudi da je prestigne potrcala je i ja je doceka u zagrljaj. Noc tamna bez mjesecine , zagrljaj punog srca , tisina , samo sapat blagog povjetarca.  I da sam htio da je pustim nebi uspio , uzeo sam je u narucje , glavu mi je stavila na rame i unio je u kucu.

 

Oko cetiri sata ujutro je bilo kada sam dosao. Daniel je cvrsto spavao . Prisao sam tiho krevetu i poljubio ga. Malo se samo promeskoljio okrenuo se na drugu stranu i nastavio spavati. Nismo ga htjeli buditi neka bude iznenadjenje ujutro kad ustane. Prvo sto sam tada radio je da poskidam sve sa sebe od uniforme da uskocim u kadu tople vode i obucem civilku.  To je bio dozivljaj nakon sest mjeseci opruziti se u kadi . U vojsci su bili samo tusevi i ne uvijek sa toplom vodom . Pet minuta tople vode pa me onda iznenadi hladan tus , onaj ko se zaboravi pa ostane malo duze bude pravo rashladjen.

 

Taman sam se lijepo okupao  kad je citavu kucu ispunio miris kafe . Moram reci da jos takvu nisam popio , sto se kaze dize iz mrtvih. U vojsci nisu imali neku posebnu kafu , nego su mjesali jos neke dodatke pa smo je pili , ali ovo sad je bilo za neopisati. Sada sam se nekako osjetio laksi , slobodan i zadovoljan.

Alma me cekala sa vecerom . Cijelo vrijeme nije mogla da se smiri i da jede dok nisam dosao.  Gledao sam je kako slatko vecera i uzivao u svakom njenom pokretu  , kao kad se neki naporan posao zavrsi a onda se sjedne i ima sta da se vidi. I da nema nista za veceru bilo bi mi dovoljno samo da je gledam. Nisam mogao dosta jesti , valjda od umora ali mi je srce bilo puno.

 

Cetrnaest dana sam imao predsobom , iscekivanje je proslo , iskoristicemo ih kako najbolje moze ali bez plana onako spontano da se predamo zivotu.

 

Svanjiva polako , novi dan se budi............

 


Kako do knjige – klikni ovde

Ostavi komentar - klikni ovde
  

[ Nazad na 1. Tamo gdje ljubav pocinje by dado1605 | Index Sekcije ]


:: Home :: Downloads :: Pošalji Text :: Vaš Account :: RadioStanice :: Forums :: Objavljeno ::


Web site powered by PHP-NukeApache Web ServerPHP Scripting Language
PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments, poems, stories and other texts are property of their posters.
All the rest © 2000 - 2011 http://www.irmin.com sPaMME@irmin.COM


Page Generation: 0.044 Seconds