Dobro Dosli Irmin.com
      Registruj Se Home  |  Topici  |  Downloads  |  Vaš Account  |  Forum  |  Radio Stanice  |  Pošalji Tekst  |  Objavljeno  

  Glavni Menu
New Page 1 · Set As HomePage
Home

Ne Ljuti Se Covjece
RealInvaders
Flash Igrice
HangMan
Horoskop
Chat

Forums
GuestBook
Privatne Poruke
Preporucite Nas
Mali Oglasi

Pošalji Pricu
Price - Poemi - Ljubav
Dosad Publicirano
Ljubavne Staze
Ljubav & Snovi 
Tamo Gdje Ljubav Pocinje
Placem Bez Suza


Magazini & Novine
Radio & TV links
Bosanske Stranice
Radio Stanice


Vaš Account
Registrujte Se
Zaboravljena Pass

Downloads
WallPapers
Irmin Script v2.0

Top 10
Web Links
Pitanja/Odgovori
Contact Me

Statistike
Lista Clanova

MP3 Shop
Partneri Sitea
  Radio Stanice
RADIO UZIVO

· Radio Kalman
· Radio M
· Radio BM
· Radio Slon
· Radio TNT
· Radio Kameleon
· Radio Juzni Vetar
· Radio TopFM
· Radio OK
· Radio Dobre Vibracije
· Radio Bihac

· Ostale Radio Stanice


  Ko je Online ?
Login Ovdje:

Nickname:
Password:

Members List Clanstvo:
Zadnji Clan: bihcafe
Svega Clanova: 49566

Trenutno Online:
Gosta: 49
Clanova: 0
Svega: 49


Vi niste registrovani. Mozete se registrovati ako kliknete ovdje

  BiH Stampa/TV
štampa

  Dnevni Avaz
  Oslobodjenje
  BH Dani
  Sabah
  Ljiljan
  Bosankse Novine

Dnevne Vijesti
RTV BiH - Dnevnik
Hayat Dnevnik

Dnevnik BH Radija 1

UDARALI SMO DOK NAS SNAGA NE IZDA - 66

(751 svega rijeci u ovom textu)
(1082 Puta Citano)   Za Printanje
UDARALI SMO DOK NAS SNAGA NE IZDA

UDARALI SMO DOK NAS SNAGA NE IZDA

 

Prepis kuce je protekao po planu i tu nije bilo nikakvih problema. Sastavili smo ugovore I ovjerili u sudu tako da je pola kuce sada pripadalo meni a u drugoj polovici su djed I baka živili. Napravio sam još jedan ulaz sa donje strane kuce tako da su to sad bila dva posebna stana. Djed I baka su naravno bili za to da se mi doselimo tu jer godine su cinile svoje I starost je dolazila. Nekoga imati kraj sebe u tim danima što dolaze I nije tako loše.

Sebi sam zadao zadatak da probam da privedem radove na kuci tako da  možemo iduce godine useliti. Bio je to težak zadatak , to sam znao ali ne I nemoguc. Sada smo proizvodili rukavice I kompenzirali za materijal. To su bila vremena kada sam radio po dvadeset sati na dan. Moj radni dan je pocinjao u pet sati sa ustajanjem iz kreveta tako da sam svaku kost I mišic osjecao jos od juce. Pogodicete ko je ujutro pravio kafu ,naravno ja.

Sat zazvoni I trgne me iz sna , lijeno pružim ruku I pritisnem ga pa kad prestane zvoniti ruka ostane tako na satu. Nakon par trenutaka spadne ruka sa sata pa I ja skocim I pogledam na sat iznenadjeno da nisam prespavao , polako se okrenem i ustajem. Lijeno se dogegam do šporeta I uz konstataciju da me sve živo boli naložim vatru. Još par puta zijevnem dok stavljam vodu za kafu I odoh da se umijem I spremim za posla.

Kafa zamiriše pa se I Alma pokrene lijeno iz kreveta I nekako dogega u kuhinju za mirisom kafe. Uz pijenje kafe prepozna I moje lice nekako na drugom kraju stola pa se zacudi zar nisam vec otišao na posao. Ma reko jel ti to hoceš da me se riješiš tek je pola šest. Ma ne , odgovara još pospno I objesi mi se oko vrata ,što mi zapravo I nije smetalo , cak mi je I prijalo. Na poslu sam bio uvijek malo prije šest sati gdje  se obicno svi skupimo I popijemo drugu kafu pa se svi probudimo I pocnemo sa poslom.

Radno vrijeme je bilo do dva sata pa sam odmah poslije posla sjedao sa jednom kolegicom sa posla I direkt autom kod bake. Bila mi je pravo dobra kolegica I slagali smo se super. Kod bake je bilo nabrzaka nešto pojesti pa raditi na kuci nešto dok se nesmrkne. Obicno je djed iz zabave dolazio da mi pomogne a baka nam je kasnije kaficu donosila. Radilo se baš pošteno ali je I lijepo bilo.

Sjecam se jednom kada mi je I mali Daniel pomagao. Skidali smo nas dvojica malter sa zidova, stavili maske i kape pa navali. Udaramo po zidu sve dotle dok se zid vidi pred nama i dok nas snaga ne izda. Malter je bio baš suh ko prije pedeset godina su ga malterisali.  Prašina se digla tolika da se nismo više ni viditi mogli ali smo posao na jednoj sobi završili.

Kad smo izašli nismo bili za prepoznat , na licu su se samo vidila dva kruga oko ociju i jedan gdje je maska bila na ustima , sve ostalo bijelo od prašne. Tad smo uskakali u kadu pa onda kod bake na veceru. Uvijek smo donosili sa sobom šta ce nam spremiti za iduci dan od hrane jer nisam nikada dozvolio da mi baka od svoje penzije otkida.

Kad se smrkne napolju da se više nije moglo na kuci raditi onda sam prelazio na izvrtanje rukavica. Obicno sam pocinjao oko dvadesetdva sata pa i poslije ponoc nastavljao bez prestanka. Auta nisam imao pa sam na svoj bicikl i kuci pravo vozio. Dva sata poslije ponoci , ulazim u kucu , svi spavaju. Ma bilo ih je opet fino viditi kad spavaju tako mirno. Poljubac za dva lopova i u krevet koji me je vec zvao da što prije uskocim u njega. Obicno se dešavalo da samo što sam legao kad ono sat zazvoni , pružim ruku , svanulo je vec , pritisnem ga i ruka mi tako ostane………..

Naravno nije baš non stop tako bilo ali sigurno po par sedmica u mjesecu. Moram reci I sreca da nije jer po dvadeset sati na dan se joši moglo raditi ali da svoja dva lopova nevidim po citav dan to mi je bilo puno puno gore. Najdosadnije je bilo to izvrtanje rukavica , jednostavno isti monotoni posao koji se ponavljao skoro dotle da podjem spavati. Onda se trgnem jer isporuka se morala ispoštovati , kafu popijem , pojacam muziku pa dalje.


Kako do knjige – klikni ovde

Ostavi komentar - klikni ovde
  

[ Nazad na 1. Tamo gdje ljubav pocinje by dado1605 | Index Sekcije ]


:: Home :: Downloads :: Pošalji Text :: Vaš Account :: RadioStanice :: Forums :: Objavljeno ::


Web site powered by PHP-NukeApache Web ServerPHP Scripting Language
PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments, poems, stories and other texts are property of their posters.
All the rest © 2000 - 2011 http://www.irmin.com sPaMME@irmin.COM


Page Generation: 0.056 Seconds