Dobro Dosli Irmin.com
      Registruj Se Home  |  Topici  |  Downloads  |  Vaš Account  |  Forum  |  Radio Stanice  |  Pošalji Tekst  |  Objavljeno  

  Glavni Menu
New Page 1 · Set As HomePage
Home

Ne Ljuti Se Covjece
RealInvaders
Flash Igrice
HangMan
Horoskop
Chat

Forums
GuestBook
Privatne Poruke
Preporucite Nas
Mali Oglasi

Pošalji Pricu
Price - Poemi - Ljubav
Dosad Publicirano
Ljubavne Staze
Ljubav & Snovi 
Tamo Gdje Ljubav Pocinje
Placem Bez Suza


Magazini & Novine
Radio & TV links
Bosanske Stranice
Radio Stanice


Vaš Account
Registrujte Se
Zaboravljena Pass

Downloads
WallPapers
Irmin Script v2.0

Top 10
Web Links
Pitanja/Odgovori
Contact Me

Statistike
Lista Clanova

MP3 Shop
Partneri Sitea
  Radio Stanice
RADIO UZIVO

· Radio Big 1
· Radio Big 2
· Radio Naxi
· Radio Bobar
· Radio Mutnik
· Radio Brcko
· Radio Merak
· Radio Antena
· Radio Dukat
· Radio Kljuc
· Radio Beotel

· Ostale Radio Stanice


  Ko je Online ?
Login Ovdje:

Nickname:
Password:

Members List Clanstvo:
Zadnji Clan: bihcafe
Svega Clanova: 49566

Trenutno Online:
Gosta: 42
Clanova: 0
Svega: 42


Vi niste registrovani. Mozete se registrovati ako kliknete ovdje

  BiH Stampa/TV
štampa

  Dnevni Avaz
  Oslobodjenje
  BH Dani
  Sabah
  Ljiljan
  Bosankse Novine

Dnevne Vijesti
RTV BiH - Dnevnik
Hayat Dnevnik

Dnevnik BH Radija 1

4 - OTKUCAJI SRCA SU BILI SVE SLABIJI

(1536 svega rijeci u ovom textu)
(2217 Puta Citano)   Za Printanje
OTKUCAJI SRCA SU BILI SVE SLABIJI

4- OTKUCAJI SRCA SU BILI SVE SLABIJI

 

 

Spakovali smo se što smo brže mogli i taman da ponesem stvari u auto kad mi opet nešto bubnu za vrat. Ovaj puta malo lakše i dvije se ruke oko moga vrata spustiše. Par poljubaca gdje je stigla i neskida se sa vrata. Naravno sad sam morao da i nju sa kesama nosim do auta i onda opet nazad po druge stvari jer se nije dala prevariti i ostati u autu. Stalno vice moj papi , moj papi , pa poljubac pa ispocetka. To je bila moja Daca , nije mi dala da se odvojim od nje ni pet minuta na dan. Nekada mi se cinilo da je to zbog toga što sam sa Danielom izgubio u vojsci jednu godinu života pa mala Daca to kao da sada osjeti.

Sve je bilo vec u autu kada Alma rece da se još Danielu  javimo da odosmo. Cuo sam kad mu je rekla da idemo i naravno još jedno poznato , ahaaaa , reko vidiš da je sve razumio pa ce se poslije pitati a gdje smo mi to bili. Mala Daca je htjela da vozi auto samnom pa smo je jedva ubijedili da to nemože a kad smo joj još rekli da mora da se veže na zadnjem sjedalu onda je tek bila pobuna na brodu Baunti. Nemože ona sjesti jer ce biti daleko od mene a vožnja traje cak jedan sat. Morao sam da stanem , izadjem iz auta i da joj dadnem poljubac jer bez toga nije išlo nikako i nekako se smirila.

 

Samo što smo krenuli zaspala je kao mala beba , što Alma uvijek kaže , najljepša je kada spava. To joj je bila navika , cim sjedne u auto vec spava. Dok je bila u stomaku mislili smo sada ce neki fudbaler izletiti , toliko se nogatala da nije normalno bilo. Ako Alma leži po noci naslonjena na mene sa stomakom znala me Daca cesto probuditi po noci. Alma poskoci a ja odmah zanjom , u duetu. Veci dio trudnoce je bila poprijeko u stomaku ali su ljekari rekli da ce se u zadnjem trenutku okrenuti kako treba.

 

Pošto je bila jako nemirna najviše smo se bojali da joj se pupcana vrpca nezamota oko vrata u stomaku , jer je i takvih slucajeva bilo. U porodilištu su tek nastali problemi. Mi smo imali predosjecaj da nece biti sve u redu i tražili smo carski rez. Ljekari nisu htjeli da cuju tome jer je ovde glavni hit da se žena mora na normalan nacin poroditi  pošto - poto. Almu sam odvezao ujutro rano u porodilište. Ljekari su rekli da nece još do popodne ništa biti pa sam otišao na posao raditi.

 

Popodne sam odmah bio tu i zatekao svoju Almu u porodilištu još uvijek kako se pati. Nije više imala snage nizašta. Dali su joj vec inekcije da ubrzaju porod ali opet ništa. Citavo popodne i noc sam bio sa njom i opet ništa. Pred samo jutro mi Alma rece da joj I tako nemogu pomoci nego da idem opet na posao. Tu noc smo molili dežurnog  ljekara da izvrsi carski rez jer se Alma vec par puta gubila I bila skroz bez snage.

 

 Niko nije htio da reaguje  nego su joj još neke cjevcice pozabijali u kicmu. Ponudio sam da platim  sve troskove operacije ali niko nije htio da cuje – rodice ona normalno, bio je odgovor. Malo prije podne treci dan u bolovima došli su problemi kojih smo se najviše bojali. Otkucaji srca od bebe su polako prestajali da se cuju. Pojavio se odnekud i primarius i uzbuna se digla odjednom. U roku par minuta je bila na operacionom stolu I izvršen je carski rez.

 

Bukvalno u zadnjem trenutku je dijete spašeno. Daca je rodjen sa dva zuba tako da je to bilo iznenadjenje kako za nas tako i za ljekare. Ljekar nam je rekao sa ponosom da su Mocart i Ajnštajn rodjeni ali sa po jednim zubom , tako da smo još dugo na taj racun pravili šale. Prošla nas je jeza kasnije kada smo culi koliko je beba umrlo samo zato što su ljekari dugo cekali da izvrše carski rez.  Ali to im je bilo , po svaku cijenu pokušati normalni porod , nekako u praksi normalno. Jedino smatram da su kod Alme pretjerali jer ženu ostaviti tri dana da se poradja to je baš bilo previše.

 

U svakom slucaju dobro je prošlo ali moram reci da nebih nikada više u tu bolnicu nikoga odveo na porod. Naravno poslije su tek za Almu pošli problemi jer nije bilo lako dojiti dijete koje ima vec dva zuba pa su još i neku infekciju obadvije zaradile ali eto i to je prošlo. Sada cesto kažemo  obadvoje kako starije djete polako ide svojim putem a mi opet imamo svoju zabavu. Jeste da zabava zna nekada da pretjera i to podobro ali šta cemo takav je život.

 

Mala zabava je spavala na zadnjem sjedištu auta a velika u djecijoj sobi vjerovatno još neznajuci da je kod kuce ali kad se probudi utvrdice on to brzo , zato nismo brinuli. Cim je auto stao Daca se probudila pa sam onda morao prvo nju da iznesem iz auta pa onda roštilj i ostalo. Za razliku od Daniela ona se interesovala za sve živo i nije se nikada odvajala od meine. Sklopiti roštilj nije se mogao bez nje a vatru upaliti to je nije moglo mimoici. Okretati meso kad se roštilja i prekrstiti ruke kad i ja to uradim joj je bila prava zabava.

 

Jezero je bilo pravo izmišljeno kao iz bajke. Hladna plava planinska voda , borova šumica okolo i jedan mali proplanak kao izmišljen za roštilja. Voda je bila tako bistra da je Daca najviše volila da gleda ribe i malo da ih nahrani mrvicama hljeba. Bilo je mjesto za djecu da se igraju sa klackalicama , ljuljackama i kucicama. Nemorate pogadjati ko se sa Dacom najviše igrao i verao. Samo pruži ruku I kaže , hocemo li papi. Reko hajde reci mami neka se ona malo igra , tvoja cerka , cujem  Almu izdaljine , I tako da sam obicno ja sjedio na drugoj ljuljacki I skupljao noge da mi nestružu po zemlji.

 

Navece smo obicno bili I ja I Daca gotovi pa sam je nosio do auta jer mi je kao I obicno vec zaspala u krilu. Mene nije niko nosio jer sam morao da vozim pedeset kilometara nazad. Eto to vam je moja Daca. Glavni joj je hit bio , nije meine mama rodila nego tata, mogla se i posvadjati sa nekim da mu to dokaže ali nije popuštala. Najviše smo se šalili sa njom kad Alma kaže , vidi kakav ti je tata ništa nevalja , lopov, ružan , to je svaki puta bila pobuna da se suprotno dokaže , varnice su frcale na sve strane.

 

Izlet je pravo super prošao a kad smo se onako predvece vratili na izlazu iz stana smo i Daniela nakratko  sreli. Prvo pitanje mu je bilo a gdje smo mi to bili i zašto mu niko nije rekao kuda idemo. Naravno da sam pogledao u Almu i nasmijao se , a on se skoro naljutio jer mu opet ništa nije bilo jasno. Alma stiže samo kratko da ga pita što se tako sredio I jel to opet neka nova u pitanju. Ja ja mama , samo rece , volim I ja tebe I nestade iza vrata.

 

Stigla je još da pita kada ce doci i još rece da nedolazi kasno ali nije dobila odgovor na postavljeno pitanje. Reko nebrini se ništa nece taj kasno doci nego rano , rano ujutro kao i sinoc. Nasmijali smo se obadvoje , a šta ceš mu i mi smo nekada bili mladi. Mali Daniel se pravo razrastao , jedan metar osamdesetidva centimetra  visok , izrazito crna kosa i zelene oci , što je znao itekako dobro da koristi.

 

Ostali smo sami ja i Alma , veliki otišao a malecka zaspala. Sjeli smo još malo na balkon. Jedan zagrljaj i caša crnog vina u predvecerje , recept za malo opuštanje. Nego da ja vas sada nesto pitam. Kada ste zadnji puta posmatrali zalazak sunca uz jedan zagrljaj , možete li se sjetiti.

Polako se približavalo vrijeme za spavanje i to je bilo ono u stvari sto ponekad nisam volio. Nikada nisam znao šta me ceka kad zaspim ali još uvijek sam se nadao da ce snovi prestati da se ostvaruju.

 

Jedino skim sam mogao o tome popricati je bila moja Alma jer sam se na neki nacin ustrucavao drugih ljudi. Ako nekome to ispricam uvijek sam mislio ili da ce me ismijati ili reci ovaj nije normalan. Sve do jednog dogadjaja koji je promijenio moj život za stotinu osamdeset stepeni , ali o tome cu vam kasnije ispricati.

 

Otišli smo tu vece kasno spavati I moram reci da sam zaspao jako brzo. Cim sam zatvorio oci prepoznao sam istu livadu , iste ruševine , samo se ovoga puta nisam bojao. Prošao sam kraj ruševina dvorca I krenuo prema kuci na brijegu………..

 


Kako do knjige – klikni ovde

Ostavi komentar - klikni ovde
  

[ Nazad na 2. Ljubav & Snovi by Dado1605 | Index Sekcije ]


:: Home :: Downloads :: Pošalji Text :: Vaš Account :: RadioStanice :: Forums :: Objavljeno ::


Web site powered by PHP-NukeApache Web ServerPHP Scripting Language
PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments, poems, stories and other texts are property of their posters.
All the rest © 2000 - 2011 http://www.irmin.com sPaMME@irmin.COM


Page Generation: 0.382 Seconds